Woning verkopen – verkooptips

Verschenen op 25/01/2014 in de rubriek ->

Een meerwaarde geven of proberen om je huis er beter uit te doen zien gaat soms al met enkele kleine aanpassingen. Hier is een kleine investering in nodig, maar als dat ervoor zorgt dat de woning snel verkocht geraakt is dat op zich al een prestatie. In vele gevallen zal de investering ook resulteren in een meerwaarde van de woning verkoop.

Belangrijk is om de eerste indruk van de mogelijke koper zo gunstig mogelijk te stemmen. Zorg ervoor dat er geen rommel staat. Dit is iets wat eenvoudig zonder extra kosten kan worden opgeruimd. Het beeld van het volledige huis zal daardoor zoveel beter zijn. Zorg dat de gevel of oprit van de woning er netjes bij ligt. De oprit even schoonmaken met de hogedrukreiniger, de ramen een likje verf geven, het gras kort maaien en hier en daar mooie bloemetjes zetten.
In huis komen hier en daar theelichtjes voor extra sfeer. Zorg er ook voor dat het zeker niet te koud is in de woning. Heeft de inkomhal een opknapbeurt nodig? Gebruik dan lichte kleuren. Niet iedereen is misschien opgezet met een te strakke stijl of fluokleuren (die jij misschien wel graag ziet)

Wat vaak een afknapper voor kooplustigen is, is het hebben van huisdieren. Breng woef de hond of miauw de kat even naar de buren, en vergeet vooral niet de krabpaal of mand ook op te bergen. Doe alsof er daar nog nooit een huisdier heeft geleefd. Zo overtuig je alvast mensen die niet van huisdieren houden.
De mogelijke koper wil zich het liefst op zijn gemak voelen in huis, wanneer het lijkt alsof het zijn thuis is zal de koop al veel sneller geklonken zijn. Foto’s van vrienden of familie die al te prominent aanwezig zijn berg je best even op in de kast. De foto’s geven een bekeken gevoel aan de mogelijk kandidaat-koper.

Woning verkopen: verkooptips

Creëer een huiselijke sfeer. Zet koffie, en haal vers gebakken brood bij de bakker. De geur zal voor vele mensen aangename gevoelens opwekken en die associëren met uw woning. Inspelen op de gevoelens van de mensen is altijd positief wanneer je er iets van gedaan wil krijgen (in dit geval uw woning verkopen)
Donkere ruimtes geven een ongezellige en triestige indruk. Zorg dus voor veel lichtinval. Haal desnoods enkele sfeerlampen in de decoratiezaak. Doe ook de rolluiken en gordijnen volledig open.

Een huis te koop zetten en dan het huis verkopen zal veel beter gaan wanneer de rommel is opgeruimd. In de keuken zorg je voor verse bloemen, dat de vaat gedaan is en dat het leuk vertoeven is. Vaak is het ook eventjes nodig om nieuwe kleuren te gebruiken door een nieuw laagje verf aan te brengen.
Zijn er eventuele scheurtjes of barstjes in de vloer? Probeer dan een decoratieve mat te leggen zodat de schade niet al te veel opvalt. Probeer eventuele minpunten te verdoezelen, door iets dat daar “per toeval” nog ligt.