Keuze voor houten speelgoed

Verschenen op 17/09/2015 in de rubriek ->

Speelgoed is er tegenwoordig in bijzonder veel verschillende modellen en uitvoeringen. Het is niet meer evident om een keuze te maken. Toch moet je je afvragen wat nu het beste is voor jouw kind, en wat het budget is dat hiervoor beschikbaar kan of mag gesteld worden. Bovendien is speelgoed sterk leeftijdsgebonden en zal de uitdaging erin bestaan om de motorische- of verstandelijke ontwikkeling van jouw kind te stimuleren.

waarom kiezen voor houten speelgoed - speelgoed online kopen
Een grote groep van speelgoed is het “houten speelgoed”. Het grote verschil tegenover speelgoed van kunststof is dat houten speelgoed over het algemeen genomen toch wel een pak duurder is. Maar vaak genomen is houten speelgoed dan wel duurzamer.
Waarom zou men kiezen voor houten speelgoed boven speelgoed van kunststof?

  1. Bij de ontwikkeling van plastic of kunststof speelgoed komen schadelijke stoffen vrij, dit is niet zo bij houten speelgoed.
  2. Wetenschappers zijn het er nog niet helemaal over eens, maar recente studies toonden aan dat kinderen die steeds speelden in een omgeving met plastic speelgoed tot 20 keer meer schadelijke stoffen (kankerverwekkende stoffen) binnennemen als waneer zij in een omgeving met houten speelgoed spelen.
    Deze analyse is gebeurd in 12 verschillende Vlaamse kleuterscholen, verspreid over alle provincies.
  3. Hout is duurzamer, zeker wanneer het van een goede kwaliteit is kan het een hele leven meegaan. Vraag het maar na: oudere mensen zullen wel nog ergens hun speelgoed van vroeger liggen hebben. In vele gevallen zal dat om houten speelgoed zijn. Het speelgoed van kunststof zal het meestal niet overleefd hebben…
Nu in aanbieding in de rubriek van houten speelgoed:

Loopfiets beertje

Loopfiets beertje

Loopfiets vespa

Loopfiets vespa

Houten poppenwagen

Houten poppenwagen

Houten speelgoed kan online besteld worden, of via de gewone speelgoedwinkel aangekocht. De prijzen van webwinkels liggen over het algemeen ietsje lager dan fysieke winkels, daar webwinkel geen dure uitstalramen en personeelskosten hebben.
Benieuwd welke leuke koopjes je kan doen in de speelgoedwinkel www.best4kids.be?
Surf dan snel naar deze online speelgoedwinkel en beslis zelf!