Kiezen voor een op maat gemaakt tuinhuis

Verschenen op 24/01/2016 in de rubriek Tuin -> Tuinaanleg

Echter het grote voordeel van een op maakt gemaakt tuinhuis is de mogelijkheid om dit perfect in de tuinomgeving in te brengen, de keuze uit gebruikte materialen en vormen. Bovendien is het mogelijk om de beschikbare plaats optimaal te gebruiken. Dit in tegenstelling tot de vaste afmetingen die kant-en-klare tuinhuispakketten hebben
Een tuinhuis op maat gemaakt door een vakman heeft als groot voordeel dat dit steeds de keuze is van de klant. Hier moet je niet inboeten qua stijl en andere voorkeuren.

Waarom een tuinhuis op maat laten maken?

Tuinhuis op maat maken: kostprijs en keuze tuinhuizen op maat
Een op maat gemaakt tuinhuis zal meestal kwalitatiever zijn dan tuinhuizen die in batch gemaakt zijn, met de bedoeling zo veel mogelijk verkopen, met een zo kostenrendabele productiemethode. Daarom wordt er vaak bespaard op kwaliteit van hout, dikte en behandeling van de gebruikte materialen. Daardoor zijn ze ook vaak minder duurzaam dan het tuinhuis dat op maat is gemaakt door een vakman.
Bovendien kan je ervoor kiezen om ook andere materialen te gebruiken bij tuinhuizen die op maakt worden gemaakt. Alles is te bespreken, en alles kan (in functie van het budget).

Kostprijs van een tuinhuis op maat

De kostprijs van kant-en-klare pakketten starten al vanaf 600 tot 700 euro. Plaatst u ze zelf, dan bent u er al met deze kost. Deze kunnen bij de meeste fabrikanten bovendien snel geleverd worden uit stock . Voor plaatsen rekenen de meeste fabrikanten ongeveer 400 tot 500 euro. Best prijzig dus ten opzicht van de kostprijs van het tuinhuis. 
De kostprijs van een tuinhuis op maat is volledig afhankelijk van de wensen van het op maat gemaakte tuinhuis. Een richtprijs voor deze tuinhuizen is dus moeilijk op te geven.  De materialen zullen meestal ook meer kosten, want hierbij worden kwalitatievere materialen gebruikt.  Op die manier wordt een tuinhuis op maat wel duurder, maar ook kwalitatiever.