Superisolerend glas kostprijs

Verschenen op 08/07/2014 in de rubriek Ruwbouw -> Isolatie

Vensters hebben een hogere warmtedoorgangscoëfficiënt dan muren. Logisch daarom dat door plaatsing van superisolerend glas een vermindering van warmteverlies kan bekomen worden tot 75-80%.

Bij de plaatsing van superisolerende beglazing moet het kader van de venster nog in goede conditie zijn. Een nieuwe beglazing plaatsen in een schrijnwerk dat niet of weinig winddicht is en niet stevig genoeg zou een zonde zijn van de prijs van superisolerend glas. De kostprijs van deze hoogrendementsbeglazing ligt op dit moment nog tamelijk hoog. Echter de fiscus is ons gunstig gezind en je kan een premie bekomen voor de plaatsing van superisolerend glas. De prijs van superisolerend glas kan daarbij nog eens gedrukt worden door een vermindering in stookkosten. Op die manier valt de aankoop al bij al nog mee en is er eigenlijk geen enkele reden om enkele glas niet te vervangen door dit hoogrendementsglas.

u-waarde van superisolerend glas

Het hoogrendementsglas isoleert ongeveer 5 keer zo goed als enkel glas. Het doet trouwens ook nog 2 tot 3 keer beter dan dubbel glas.  De u-waarde van superisolerend glas bedraagt ongeveer 1.1 W/(m².K). Concreet gezien kan dit volgende rekening opleveren:
In brandstof uitgedrukt, bespaart u op jaarbasis ongeveer 44 liter stookolie of 36 m3 aardgas, bij vervanging van 1 m2 enkel glas door hoogrendementsglas (U = 1.1 W/(m2.K)). In geld uitgedrukt bespaart u per m2 glas zo'n 25 euro bij stookolie en 16 euro aardgas (prijzen maart 2006).