Lori Weitzner Newsworthy krantenbehang

Verschenen op 18/10/2013 in de rubriek Ruwbouw -> Muren

Het gebruik van een eeuwenoude technologie bij Newsworthy het hergebruik van oud krantenpapier geeft een totaal nieuwe trend in uw interieur.
Lori Weitzner heeft het idee gehad om 100% handgeweven krantenstrips te gaan gebruiken als behangpapier. Met deze techniek krijgt u een uniek behangpapier, wat naast milieuvriendelijk ook nog eens bijzonder origineel is als accessoire in uw interieur. Behangpapier van gerecycleerde kranten maakt komaf met een steeds terugkerend patroon in traditioneel behangpapier.

Doordat men gebruik maakt van gerecycleerde kranten is de kleur rol na rol verschillend, afhankelijk van de afbeeldingen of koppen in de kranten. Daarom kan men ook geen garantie geven op kleur en kleurfades.

Eigenschappen van krantenbehang van Lori Weitzner
De minimum afname van dit krantenbehang klasse A is ongeveer 4.5 meter. De breedte van dit behangpapier is 119 cm en bevat 30% nylon en 70% gerecycleerde krantenstrips. Een rollengte kan maximaal 45meter zijn.

Hangen van dit uniek Newsworthy behang:
Dit is in 5 minuutjes eenvoudig zelf te doen. Lori Weitzner raadt aan om voor iedere snede een nieuw mesje te gebruiken. De krantenstrips durven wel eens uitfriezelen, en daarom is het belangrijk om telkens met een scherp en proper mes de stroken te snijden.
De lijm wordt aan de achterkant van het behangpapier gesmeerd en wordt zo aan de muur gehangen.

Let erop: het krantenbehang heeft een boven en onderkant!
Tip: Vermijd dat het behang in het direct zonlicht hangt. Net zoals gewoon krantenpapier zal het snel vergelen door het zonlicht.

Onderhoud:
Newsworthyis niet waterwerend. Afkuisen of reinigen kan dus enkel met droge materialen. Een stofzuiger met zachte haartjes kan gebruikt worden om stof weg te zuigen. Hou er rekening mee dat de stofzuiger best niet op volle kracht kan gebruikt worden.

Andere interessante weetjes over deze ontwerpster staat op Lori Weitzner Newsworthy