Keuken kopen – ikea keuken

Verschenen op 03/06/2014 in de rubriek Interieur -> Keuken

Lekkerklussen wil een overzicht geven over de mogelijkheden om een nieuwe keuken te kopen.
Een keuken kopen kost veel geld. Men zegt dat het installeren van badkamers en keukens de duurste ruimtes zijn in een huis. En dat klopt. Vandaar dat we hieronder enkele tips geven bij het kopen van een keuken.

Prijzen van keukens

Op iedere keuken staat een prijs. Maar wees niet bang om over de prijs te onderhandelen. Bij zo’n bedragen vindt de verkoper het zeker niet ongewoon dat er wordt afgedongen om de keuken te kopen. Uiteraard zal hij er zelf niet over beginnen, de bal ligt dus in uw kamp.
Vaak kan er een procentje van de prijs gedaan worden, waardoor de keuken vaak nog aantrekkelijker wordt dan hij al is. Indien er geen kortingen op de aankoopprijs van de keuken kunnen gegeven worden, dan wordt er misschien wel een gratis toestel bijgeleverd. Vraag daar ook zeker naar.

Acties waarin men zegt dat de korting slechts 1 dag geldig is, is meestal een trucje om je te overhalen te kopen. Trap daar niet in. Een keuken aankopen is een grote beslissing, en als je daar liever een nachtje over slaapt is dat zeker interessant. De verkoper uit de keukenwinkel zal even blij zijn als je 3 dagen nadien terugkomt om de keuken te kopen MET dezelfde kortingsvoorwaarden als afgesproken. Per slot van rekening wint hij nog steeds een pak op die keuken (al beweert hij het tegengestelde).

Goedkope ikea keukens

Wanneer de prijs doorslaggevend is, ben je vaak beter af wanneer je een ikea keuken zou kopen. Een keuken op maat laten maken is een heel pak duurder dan een standaardkeuken van ikea. Ook daar zult u verbaasd zijn welke opties en mogelijkheden er aangeboden kunnen worden.

Wist u dat vorig jaar 1 op de 4 verkochte keukens afkomstig waren uit Ikea? En zelfs dat vind Ikea niet voldoende, vandaar dat ze hun prijzen nog eens met 10 procent laten zakken.
De kwaliteit is voor de meeste mensen nog net voldoende om het bedrag uit te geven aan een ikea keuken. Er bestaan echter nog goedkopere winkels, maar daar is de kwaliteit dan weer te slecht.

Marketinggoeroe’s zijn het erover eens: de keukens van Ikea vallen danig in de smaak en de grootste reden is de prijs-kwaliteit van ikea keukens.

Combineren

Combineren is ook een mogelijkheid. Steeds meer zien we mensen een goedkope keuken kopen uit Ikea, als basismodel. Daarna zullen ze de keuken verder afwerken of aankleden met duurdere materialen, waardoor het algemeen uitzicht van de keuken toch exclusief en apart is. De prijs die men voor zo’n keuken betaalt ligt bijgevolg nog altijd gevoelig lager dan wanneer men een maatwerkkeuken zou bestellen.