De interne en externe controles tijdens het productieproces verzekeren dat onze producten aan alle Europese veiligheids- en kwaliteitsnormen beantwoorden. Het verkregen conglomeraat, bestaande uit lange vezels bezit o.a. een zeer lage warmtegeleidbaarheid en een hoge zettingszekerheid. ISOCELL is geen toxisch product: het bevat geen gevaarlijke, noch chemische stoffen. Het is zeer zacht en warm om aan te raken en te voelen. Het is niet schadelijk voor de huid en veroorzaakt geen enkele irritatie. Daarom wordt ISOCELL bestempeld als een goed-gevoelisolatie product. De cellulosevezels worden mechanisch ingeblazen in de constructie-compartimenten door ervaren geregistreerde, door ons opgeleide aannemers.
De toepassingsgebieden van de cellulose isolatiematerialen zijn meervoudig. De inblaastechniek, verfijnd door ISOCELL, laat toe een naadloze, ononderbroken isolatie te plaatsen. Met dit systeem wint u tijd en spaart u geld. Diverse toepassingsgebieden: nieuwbouw, sanering en renovatie van oude gebouwen, passiefen laagenergiewoningen, daken, plafonds en tussenplafonds, plankenvloeren, binnen- en buitenmuren bij houtskeletbouw, gevelisolatie, warmwateropslagtanks, installatiekokers enz ...
Manueel uitstorten : bij vloerisolatie hoofdzakelijk bij beperkte diktes.
Open inblazen : bij het isoleren van ongebruikte zoldervloeren en van plafonds tussen de balken en de roosteringen.
Inblazen: voor ruimtes en compartimenten, die zowel binnen als buiten afgesloten zijn. De cellulosevezels verweven zich zo in mekaar dat een dichte, beschermende isolatie ontstaat die stabiel is én – zéér belangrijk ! – naad- en kierloos ! Deze inblaasmethode wordt uitgevoerd met flexibele slangen of een buis of pijp.
Projectie: op open en verticale constructies, bijvoorbeeld open dragende muren langs één zijde, geluidsisolerend plafonds en gewelven, voor de thermische sanering van de gevels van geklasseerde gebouwen en monumenten door het aanbrengen van een bepleisterbare cellulose binnenisolatie zonder dampscherm.