Kostprijs van een dakkapel

Verschenen op 04/01/2014 in de rubriek Ruwbouw -> Dakwerken

Afhankelijk van het type dakkapel en het gebruikte materiaal voor het bouwen van een dakkapel betaalt u een kostprijs. De prijs verschilt soms enorm van leverancier tot leverancier. Vandaar dat het interessant is om even goed rond te kijken naar een ervaren plaatser van dakkapellen.

Dakkapel prijzen

Dakkapel prijzen – kostprijs van een dakkapel plaatsen
De meest courante dakkapellen hebben 2 vensters. Dan is de standaardbreedte van een dakkapel ongeveer 180 cm. Heeft u liever een iets groter model met 3 vensters, dan zal de breedte variëren van 2 meter en een half tot drie meter.
Daarnaast zijn er nog de luxe uitvoeringen die tot 5 meter gaan. Deze passen evenwel niet in ieder huis en de kostprijs van een dakkapel in luxeversie is uiteraard ook veel hoger.
Maar zoals hierboven gezegd, alvorens je beslist: steek je licht op bij verschillende vaklui.

Soorten dakkapellen

Net zoals bij gewone ramen zijn er de standaard 3 mogelijke uitvoeringen: houten dakkapel, aluminium dakkapel of dakkapel uit kunststof.
De houten dakkapellen zijn de goedkoopste, vandaar dat deze nog steeds veel gevraagd worden. Deze trend huppelt iets achter dan de trendverschuiving bij de ramen. Daar kiezen meeste mensen ondertussen voor plastic of aluminium, maar niet meer voor hout.
Kostprijs voor een standaard dakkapel (uit hout) ligt in de grootteorde van 2000 tot 3000 euro. Hiervoor krijgt u dan een dakkapel die veelal vervaardigd is uit multiplex. Deze houtsoort is oke wanneer het op regelmatige basis onderhouden wordt. Kiest u voor een meer hardere houtsoort, dan zal dit zich ook doorzetten in de kostprijs van een dakkapel.

Houten uitvoeringen vragen nu eenmaal om onderhoud. De eerste jaren dringt zich dit nog niet op, echter na verloop van tijd zal een twee- of driejaarlijkse behandeling zeker nodig zijn. Vandaar dat er ook meer en meer mensen kiezen voor een dakkapel uit plastic (of kunststof). De kostprijs van een kunststof dakkapel ligt iets hoger en begint bij ongeveer 3000 tot 4000 euro.

Daarnaast bestaan er ook voorgemonteerde dakkapellen (prefab dakkapel). Het grote voordeel is dat de plaatsing in principe slechts een dag in beslag neemt, aan de andere kant betaalt u hiervoor ook een iets hogere prijs.