Badkamertegels kopen, keuze van tegels in de badkamer

Verschenen op 12/11/2013 in de rubriek Interieur -> Badkamer

Er bestaan enkele eenvoudige tips om ervoor te zorgen dat u de juiste badkamertegels koopt.

De badkamer wordt meer en meer een plaats om te ontspannen in ons alom drukke maatschappijleven. Een heerlijk ontspannend bad of lekker lang onder de regendouche. Het kan soms wel deugd doen.

Om de sfeer volledig compleet te maken is de juiste inrichting van de badkamer belangrijk. Om naar het eigen gemak te kijken kies je best voor badkamertegels. Vloertegels en wandtegels in de badkamer is een goede keuze. Ze zijn eenvoudig te reinigen, worden niet week en zijn toch mooi.

Trends in badkamertegels zijn tegenwoordig grijstinten. Maar wanneer je liever wit of andere kleuren ziet is dat jouw keuze. Je hoeft je niet te leiden door een badkamertrend die per toeval op het moment van verbouwing hip is.

Badkamertegels plaatsen vereist wat detailwerk, maar ze zijn zeker zelf te plaatsen. Wanneer je het jezelf gemakkelijk wil maken hoef je zelfs de oude badkamertegels niet te verwijderen. Er bestaat speciale sterke lijm waarmee je de nieuwe tegels op de oude kunt lijmen.

Wanneer je kiest voor een inloopdouche die ook moet meegetegeld worden kan je kiezen voor anti-slip tegels. Deze hebben een laagje waardoor de tegel een ietwat ruw oppervlak heeft. In combinatie met water en shampoo is die tegel dus nog steeds goed om op te staan. Zonder zo’n anti-sliplaag zou het gevaarlijk kunnen worden om uit te glijden.

Geen idee welke badkamertegel je nodig hebt?
Ga naar de tegelhandelaar en vraag daar raad. Zij weten immers het beste wat er bestaat en wat jij kan gebruiken in jouw situatie.